2012-01-31

För liten häst..

Åh, har för liten häst. Med lite tur kanske hon växer i sin nya luva?



Var ute och red på fältet igår! Hade en otroooligt glad häst <3 Har aldrig varit med om att hon gjort såna brallserier tidigare. Har ändå haft henne i 4,5 år nu :P Men det tyder väl bara på att hon är glad och lycklig av att sättas igång igen, och att dessutom få galoppera av sig i snön på fältet! :) Efter 25-30 min var hon trött i både kropp och knopp. Stod och halvsov i boxen efteråt. Det är inte varje dag!



Nu vill ja komma igång o träna och ut på tävlingsbanorna igen!! :D

På jobbfronten har det varit en hel del. Väldigt mkt rättare sagt. Men det tackar jag för! Behöver jobba in lite cash för att få allt snurrande igen! Funkar nu, men har ju andra planer framöver :) Imorrn är jag äntligen ledig. Ska bli riktigt skönt med sovmorgon!

Postat i Allmänt | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

Share |

2012-01-28

Oljig katt

Upptäckte precis att vi hade svarta fotspår i hela huset. Följde man dom visade det sig vara Tess som varit i farten och klaffsat i olja eller något utomhus. Räätt nöjd över att det inte var mina två busfrön som varit i farten denna gången. Dom har en tendens att sluta som skyldiga..

Jobbat jobbat jobbat idag. På mina lediga tre timmar mitt på dagen var jag nere hos Amber en sväng, mockade o fixade. Sedan åkte jag upp till ridklubben en sväng och kollade träning för Mathieu Boissonneau. Intressant och lite annorlunda :) Sedan var det som sagt jobb 16,30-22 igen..


Postat i Allmänt | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

Share |

2012-01-27

Frågestund

Eftersom ja förmodligen inte hinner blogga så mkt i helgen så kan vi ju köra en första frågestund på bloggen. Är det något ni undrar eller funderar på, fråga på, så svarar jag så fort jag hinner och publicerar på bloggen!! :)

Postat i Allmänt | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

Share |

2012-01-27

Jobbhelg deluxe

Ja, lär inte bli mycket bloggat i helgen. Jobbar som sjutton!

Idag körde jag jobbpass ett 7,30-13,30, hem o byta om och direkt till stallet. Mocka mm samt rida Amber en stund. Gick riktigt bra idag! Vill ha mer snö så ja kan ut o rida på fälten nu när ja inte kan åka till ridhus :) Sen hem och dressa om för att vara på jobbet 16.30 igen. Jobbade på till 22,00, och nu är ja hemma och nerkrupen i sängen bredvid Saya :)

Imorgon jobbar jag delat igen, precis som idag. Innan 7,30 ska dock alla hästar vara fodrade och utsläppta. Typ 20 st! ;)

Söndag, jobb 7,30-14, måndag delat, tisdag delat. Vet någon som kommer sova gott på onsdag när ja är ledig!! :P Sen kör vi på med delat torsdag igen. Why not liksom?

Nä, sovdags nu! :)

Postat i Allmänt | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

Share |

2012-01-26

Lá Kim

Så, klickat hem en brun Lá Kim luva till Amber. Känns som den kan bli rätt läcker på henne? :)



Postat i Allmänt | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

Share |

2012-01-26

Rain bows

Någon som har erfarenhet av att rida med dessa?



Är lite inne på att köpa ett par på mässan under horse show i februari. Hade varit kul att höra bra respektive dåliga erfarenheter med dom :)

Postat i Allmänt | Comment (2) kommentarer Trackbacks ()

Share |

2012-01-26

Myys

Så, jobbat 7,30-14 och därefter varit hos mormor en stund. Nu ligger jag och Saya o myser framför datorn <3



Ska nog klicka hem en brun Lá Kim luva till Amber!

Postat i Allmänt | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

Share |

2012-01-26

Sorry

Har varit vääldigt dålig uppdatering här, sorry! Slänger in två videos från Falsterbo i somras. Andra klassens sista linje bjuder ja på. Ja hade kunnat döda för att få rida om den! Haha, men vem som helst kan få hjärnsläpp ;) Det var ju liksom amatörtouren jag red så..

Kval 1, 120 cm.



Kval 2, 125 cm.



Från och med 1 mars kan man börja kvala för detta året. Ska jag??

Postat i Allmänt | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

Share |

2012-01-22

Bild

Här kommer förresten en kass bild på Ambers utslag som jag lovade. Fortfarande helt oförändrat sen i måndags.. Men nu är hon iaf helbadad i virkon plus att jag baddar utslaget varje dag..

Postat i Allmänt | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

Share |

2012-01-21

Skrittur

Igår var jag alltså uppe och red på Skrållan! En jääädrigt kall skrittur blev det. Klara sprang med hon oxå! :)



Även om hon var vääldigt pigg och glad så jobbade hon ändå på bra emellanåt. Tanken var att jag skulle ridit henne lite i alla gångarter idag, men det har ju varit snöoväder typ hela dagen. Har absolut inget emot att rida i snön, men kändes som att det kunde vara värt att vänta en dag.

Denna dagen började med lite sovmorgon efter en trevlig kväll med Helena och Linnea på Butlers, sedan stallet, fixat med Carins hästar och nu jobbat från 16,30-22. Borde sova för imorrn är det jobb 7,30-16,30. Kan hända att det blir 19-22 oxå, haha. Däremellan ska jag hinna fixa åt Amber och Carins hästar samt gärna motionera Amber lite. Känns som mamma kanske får rycka in och hjälpa mig isf ;)



Just nu vet jag varken ut eller in. Allt är lite upp och ner på många fronter. Hästeriet, tävling, träning, jobb, boende, relationer, framtidsplaner mm. Skulle haft en låst blogg där jag bara kan gå in och skriva av mig när jag känner för det! Eftersom jag har en hel del läsare så kan jag inte riktigt skriva vad jag vill här, både på gott och ont! :P

Postat i Allmänt | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

Share |

2012-01-21

Tävling




Var med och tävla du också!! Det gör du här hos Sara, i samarbete med Cheval Ridsport.

Postat i Allmänt | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

Share |

2012-01-20

Säkerhetsstigbygel

Igår när jag satt och red Bella kom jag även fram till att man skämmer bort sig själv bra mycket alltså. På Linns extrasadel har hon ett par klassiska säkerhetsstigbyglar som på bilden nedan.



Har ni tänkt på hur stigbygeln utvecklats med åren för att ge ryttaren så bra förutsättningar som möjligt? För det första är denna stigbygeln väldigt obalanserad, som ni ser på bilden. Den väger ju knappt något där enbart gummibandet sitter liksom.. Sedan är själva stigbygelplattan relativt smal, vilket gör att du inte har lika mycket yta att stå i.

På min sadel har jag ett par Sprenger Bow Balance.



Det är en relativt tung stigbygel med bred platta. Stigbygeln är utformad så den ger svikt i fot och knä. Jag stormtrivs i mina stigbyglar!

Att sedan hoppa upp i relativt basic sadel, inte mycket till knästöd osv gör att man plötsligt känner sig väldigt obalanserad. Jag har helt klart skämt bort mig själv med att enbart rida i bra sadlar, bra med knästöd och en "close contact" känsla! Frågan är om man tappar mycket av sin naturliga balans pga detta? Sedan ska man ju inte glömma att stigbygeln överst ligger på dryga 200:- medans den undre ligger på 1600:-. Det är alltså dessutom 1400:- i prisskillnad, på ett par stigbyglar... :P

Postat i Allmänt | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

Share |

2012-01-20

Torsdagskväll

Efter gårdagens longering av Amber som gick bättre än förväntat, åkte jag upp till Linn och tillbringade kvällen där :)

Red först Lady på en liten skritt och travtur medans Linn mockade stallet. När allt var klart lastade vi Flisan och Bella och åkte och hoppade :) Underlaget var rätt tungt och ingen av hästarna var på nåt strålande samarbetshumör, men hoppat av sig fick dom iaf! Och jag blev av med lite ridabstinens! Vill ha nåt o trimma nuuu :P

Bild på Bella när jag hade henne hemma innan jag åkte till Lisen och Peder.



Vid halv nio kom mamma och plockade upp mig i ridhuset för färd hemåt. Kvällsmat på Donken blev det också! ;)

Postat i Allmänt | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

Share |

2012-01-20

Ringorm

Yes, ni har läst alldeles rätt. Lika bra att skriva av sig så allt kommer från mig direkt istället. Känns bättre för alla parter då.

I måndags upptäckte jag en lite fläck på Ambers bog. En fläck med lite skorv och tappad päls. Tänkte inte speciellt mycket på detta då hon är otroligt känslig i huden. Hon har tex alltid skorv i sadelstaden samt på senorna om hon inte hålls väldigt kortklippt så det är lätt att hålla rent. Kan inte ha kvar ett pälsparti under sadeln tex som ni kan se på bilden nedan.



Hon är också väldigt känslig för värme och kyla, så kan ibland vara svårt att hitta en bra balans i täcke nu när det varierar så fruktansvärt i temperatur från dag till dag!

I alla fall så var jag ju hos veterinären i tisdags, som också la märke till detta lilla utslag. Hon tyckte det såg ut att kunna vara ringorm eller svamp av något slag, men att det var i läkstadiet.

Väl hemma hann ryktet gå innan jag ens kommit till stallet dagen därpå. Amber hade ringorm!! Var det farligt? Smittsamt? osv. Folk var i stort sett rädda för lilla Amber.

Det blir lite fel när man inte får vara först om att berätta och förklara för folk. Nu har det istället blivit lite sura miner även från folk utanför stallet vilket är tråkigt. Detta var absolut inget jag tänkt smyga med, sån är inte jag. Skrapprov är taget och skickat på analys. Dock ville jag inte sprida infon utanför stallet förrän det är konstaterat vad det är. Självklart ska alla i stallet veta om det, ifall att liksom. Men är det inte ringorm är det rätt tråkigt att folk tror och fått det till sig på annat håll. Jag har ju liksom inte tillgång till ridhus utan får åka till ridhus i närheten. Självklart är det då förståeligt att man inte vill ha dit mig och min häst om hon bär på en smitta, även om det inte är luftburet utan en kontaktsmitta!

Men som sagt, det är inte konstaterat och hennes utslag är oförändrat sen i måndags. Inte blivit större eller fler och hon mår bättre än någonsin. Hon hålls lite isolerad från de andra hästarna med dubbelstaket i hagen osv. I boxarna når dom inte varandra ändå. Hon badas i Virkon S och utslaget baddas regelbundet för att torka ut det.

Lägger ut lite info nedan för er som inte är så insatta i vad ringorm är :)

Ringorm är en svampinfektion i huden som vanligtvis drabbar yngre hästar med sämre imunförsvar. Ringorm är smittsamt mellan hästar och även till oss människor. Det krävs direktkontakt eller kontakt mellan material och  hud. Noggrann hygien är därför mkt viktig samt att inte dela utrustning mm mellan hästarna. Ringorm smittar inte via luften utan är en kontaktsmitta. Att nya hår växer ut över de kala fläckarna brukar betyda att infektionen just där har lagt sig. Man bör dock tänka på att behandla hela hästen då svampen kan ligga vilande. Kommer nya kala fläckar så finns fortfarande aktiv infektion. I gynnsamma fall läker ringorm ut av sig själv med tiden, särskilt sommartid. Bästa behandling mot ringorm är upprepad lokalbehandling med Imaverol (licenspreparat) eller Virkon S.

Försökte även hitta en bild på Google på hur Ambers utslag ser ut ungefär, men hitta bara skräckexempel efter skräckexempel. Hennes är alltså bara ett och ser inte ut som på de bilderna jag såg. Ska ta en bild i stallet senare och visa :)

En liten detalj i det hela. Eller en rätt stor detalj skulle jag vilja säga, är att det förmodligen kommer från Grevlundagården...

När jag anlände till Lisen och Peder i december fick jag veta att dom nyss haft en svampinfektion i stallet innan jag kom, men att stallet var sanerat osv. Redan där tycker ju jag att detta kanske är något man informerar om INNAN man tar ner sin häst? I alla fall, dagarna går och det kommer ganska snart fram att det i stort sett slutsanerades samma vecka jag kom ner, nice.. Och att det var en kraftig svampinfektion dom inte fick stopp på. Men då ska man ju också tänka på att alla hästar använder i princip samma grejer. Schabrak, sadeljordar, bröstor, benskydd, täcken mm.. Tänkte i alla fall inte så mycket mer på detta då Amber inte visade några tecken där nere. Men när man tänker efter så blev Amber rätt förkyld det första hon blev när hon kom ner. Nedsatt imunförsvar vilket gör henne mer mottaglig för annan skit. Att sedan inkubationstiden är 2-4 veckor förklarar ju också varför utslaget skulle komma först nu.. Något man kan glädjas åt i all skit är i alla fall att skrapprov gjordes även där och att det inte var ringorm. Så förhoppningsvis visar Ambers skrapprov inte något alls, eller i värsta fall att det är svamp!

Vilken skitstart på 2012 det varit rent ut sagt. Min shoppingbudget inför Scandinavium är numera övertrasserad efter alla veterinärbesök, resor, prover osv. Och än är det ju inte över tydligen! Håll tummarna för att utslaget inte sprider sig. Framförallt inte till sadelstaden, för då kan jag ju i alla fall sätta igång henne som planerat! Förutom att hon får vänta med sin massage :/

Postat i Allmänt | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

Share |

2012-01-20

Ny blogg

Ska be pappa hjälpa mig att föra över allt från denna bloggen till en ny, men nytt namn. Vad avslöjar jag senare idag! :)

Postat i Allmänt | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

Share |

2012-01-19

Åhhhh

Arg, besviken, frustrerad blabla.

Nu blir det snart stallet och longering av Skrållan. Ikväll åker jag till Linn och rider Bella :)

Postat i Allmänt | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

Share |

2012-01-18

Glad häst och ryttare!!

Som ja skrev igår så var jag alltså hos Anna Rudbäck med Amber igår. Hade tid klockan fyra och började med att bara gå med henne i gången några gånger. Anna tyckte hon traskade på bra, visade ingen hälta, men upplevde att hon inte arbetade ordentligt med musklerna på höger sida från bogen och bakåt..

Mycket riktigt, Anna tryckte, klämde o kände över henne kiropraktiskt. Stundtals hade Amber så ont att hon stod och högg efter mig med slickade öron. Borde haft hjälm med visir!

Efter en genomgång fick ja gå några gånger till och Anna såg stor skillnad, men ville känna över henne lite till. Amber är lite svår att läsa av också eftersom hon hatar när någon tar på henne typ. Hon är ingen mys och goshäst du kan stå o borsta på i timmar. Nä, ett snabbt drag med borsten innan hon galopperar i stallgången typ.. Så hon står ju o surar o viftar på svansen hela tiden, men det var faktiskt markant skillnad de gånger Anna kom åt en öm punkt. Som sagt högg hon ju efter mig då..

Efter omgång två var Anna nöjd då hon gick och arbetade mycket bättre med ryggen.



Slutresultat då.. Hon hade en låsning mellan första och andra nackkotan, hon var låst i bogen vänster sida, låsning till höger om SI-leden, flera låsningar i länden samt några revben ur led. Ja ni hör ju, inte konstigt att Skrållan gått lite knackigt. Anna misstänkte att hon gått omkull i hagen, rullat fast i boxen eller nåt annat knasigt, för detta är inget en häst som rids regelbundet drar på sig.. Så förmodligen var detta helt färskt då när hon höll på att trilla ihop efter typ 20 minuters ridning för ca 3 veckor sedan :/

Att dom drar på sig lite låsningar är ju inte helt ovanligt, men detta var ju mkt! Plus att revbenen ska göra djävulskt ont. Och de visade hon ju tydligt också genom att typ äta upp matte under behandlingen ;)

Efteråt skulle hon ledas 20 min, och det var lättare sagt en gjort med en häst som var sååå lycklig. Hon gick och frustade, ruskade på huvudet och gäspade ikapp, samtidigt som hon skulle hålla koll på sina ben som bara spratt av lycka. Undrar om det var jag eller Amber som var mest lättad? :)

Idag går hon i alla fall i straffhage som Anna kallade det :P Liten hage då hon inte får busa utan bara ta det lugnt. Imorgon ska hon longeras i låg form, på fredag skrittas ut och på lördag kan ja börja sätta igång henne. Lycka!! :D

När hon ridits några dagar ska jag även ta ut massör då hon behöver lite hjälp på traven att få igång muskulaturen ordentligt, eftersom hon nu under en period gått och hållt igen när hon haft ont.



Och på tal om liten hage. Har ni era hästar i stora/små hagar? Benskydd i hagen osv? Känns som mina hästar varit av den klantigare varianten. Är det inte sticksår, sträckningar, överben, balltramp så lyckas dom göra frivolter i hagen och dra på sig nåt som detta :P Suck! Pappa pratade länge om att svetsa ihop en rustning till Plutten, min första häst, då han alltid, alltid, hade dragit på sig nya skavanker varje dag han kom in från hagen. Det kanske är något man skulle spinna vidare på? ;)

Postat i Allmänt | Comment (3) kommentarer Trackbacks ()

Share |

2012-01-17

Veterinärkoll

Så, då var det snart dags att bege sig till stallet. Fixa Amber och bege sig till Tjörn för att förhoppningsvis komma hem med en fräsch och ridbar häst :) Nu är hon ju liksom nyklippt, nyskodd och full av energi!! ;)

Amber har ju typ världens sötaste hovar :P


Igår hade hon även fått nässelutslag eller nåt. När ja tog in henne från hagen verkade hon alldeles stel och konstig, tog av halstäcket o det såg ut som om hon fått påssjuka :P Det blev bättre och i morse messade Carin att hon var som vanligt igen. Alltid är de nåt ;) Men öppnade upp hennes hade i förrgår, så förmodligen har hon pillat i sig nåt hon inte borde äta...

Saga måååste vara med, överallt :)


Postat i Allmänt | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

Share |

2012-01-16

Roffe!!

Rolf-Göran, han gjorde min kväll! Satt med gåshud över hela kroppen och måste erkänna att det kom en tår när hans resa spelades upp på monitorn. Jerringpriset, det var han värd!! :)

För övrigt är det snart läggdags, några timmar jobb imorrn morgon. 7.30-11. Därefter blir det stallet skulle jag tro :) Klockan fyra imorgon ska vi vara hos Anna Rudbäck på Sundsby veterinärklinik, Tjörn. Hoppas hon är fräsch så ja kan börja sätta igång henne nu!!

Idag har jag longerat henne en stund och därefter klippt klart de jag inte fick klippt sist när maskinen gick sönder. Eller rättare sagt, sladden till maskinen gick av.. Och sen har jag ju inte ridit, så har inte känts värt att klippa klart :P Men nu är hon tillsnyggad och helnaken, redo att sättas igång!

Vill bara komma igång så ja kan blogga om träning mm! Ser fram emot att planera, trimma, träna, tävla, plocka poäng till amatörtouren osv :)



Postat i Allmänt | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

Share |

2012-01-14

Blir så trött.

Tar ju skiiitlång tid att ladda upp bilder?! Och jag har ju massa bilder ja vill lägga upp här :/

Gårdagen bestod i alla fall av jobb 7.30-13.00 och därefter direkt till stallet för att möta upp hovslagaren som skulle sko Skrållan :) Va riktigt fin i fötterna, men är tunn i sulorna igen.. Lite småjobbigt med en häst med fullblodsfötter. Eller hovar, haha :P Hon verkade i alla fall inte vara öm efter skoningen. Hade ju iofs inte gjort så mkt eftersom hon ändå tar det lugnt nu :)

Vid tre kom Cissi och plockade upp mig i stallet och så åkte vi till Lerum och Xtreme Horsemakeover. Har aldrig varit där och borde nog skippat att åka dit oxå.. Vilken affär! :) Och Joanna kan ju konsten med att charma kunder. Blev ju liksom inte mindre sugen på ett pannband till Amber när hon berömde min häst så. Hon fick se denna bilden på Amber..


Joanna tyckte att hon hade ett felfritt huvud. Utrycksfulla ögon, bred panna och ganach, små ädla öron och liten mule. Nosgrimman var helt rätt, sidostyckena lite "klumpiga" och pannbandet stal för mkt uppmärksamhet från Amber. Hon är en häst som ska synas.. Så ja, när hon avslutade vårt besök med att säga att hon såg fram emot att designa ett träns till Amber så fick ja mig allt en funderare ;)

Sedan fick hon se denna.


Och wow vilken häst ja hade. Så perfekt i formen, allt va så lagom. Kan ju inte mer än hålla med för ja trivs verkligen med min häst. Hon är grym!! <3



Resterande av kvällen spenderades med världens bästa pojkvän :)

Idag blev det lite sovmorgon och frukost med mor och far. Sedan packade vi transporten full med skräp och åkte en sväng till tippen! Därefter en sväng till stallet och pyssla lite samt mocka osv åt Amber och Carins tre hästar. (Carin äger gården där jag står, så hjälper henne med hennes hästar ibland)

Nu är det soffläge som gäller! Har badat rökbastu och tagit en cider hemma hos Toni. Innan det slängde vi ihop två stooora goda pizzor hemma hos mig. Hemlagad pizza är trots allt bäst!! :)


Någon är glad att mamma flyttat tillbaka från Skåne <3


Postat i Allmänt | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

Share |

2012-01-12

Bellabus.

Vet inte alls vad det är med bloggen. Får inte laddat upp några nya bilder :(

Nu är det i alla fall snart läggdags för mig. Har hunnit med mycket idag! Började dagen med att jobba 7.30-13.30, tillbaka i hemtjänsten igen! Efter det blev det en tur ner till Eckerna gård och fixa för Amber. Riktigt skitväder har det varit idag, så hon ville gärna in och få torra täcken :) Tänkte jag ska börja longera henne lite imorrn så hon har rört lite på sig innan hon ska till veterinären/kiropraktorn på tisdag. Hoppas på att kunna sätta igång henne efter det. Hon känns superfräsch för övrigt och vill inget hellre än att komma igång och jobba!

Efter stallet blev det snabbt ombyte och upp till Trollhättan för lite thaimat med Emma och Sarah, suuuper! :)

Kvällen har spenderats uppe hos Linn och hästarna. Vi lastade och tog en tur till ridhuset och hoppade Flisan och Bella. Va såå kul att få rida Bella igen!! :D

Nu är det som sagt läggdags och jobb 7.30-13.30 imorrn igen!



Blir väldigt torra inlägg när man inte har några bilder känner jag.. Får försöka lösa detta till imorgon!

Postat i Allmänt | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

Share |

2012-01-11

Bloggen vill inte idag.

Hade tänkt ladda upp massa fina bilder, men det gick segare än segast..

Postat i Allmänt | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

Share |

2012-01-10

Förklaring.

Åh, ja hatar verkligen när man sitter och skriver ett långt inlägg, råkar komma åt nåt och vips så är allt borta. Detta hände igår, därav ingen uppdatering igår :(

För er som missat så har jag alltså lämnat Grevlundagården och är nu åter hemma i Lilla Edet, och Amber står på Eckerna gård igen :)

Många som undrat och fortfarande undrar varför, och kan svara kort och gott att som elev med en krasslig häst kände jag att det kostade mer än vad det smakade..

Jag hade ju som sagt en elevplats, alltså inget jobb. Jag fick 500:- i veckan och skulle få två träningar i veckan, varierat för Lisen och Peder. Men som ni kanske förstår så räcker dessa 2000:- i månaden inte så långt. Amber stod där gratis, men hon ska fortfarande vara försäkrad, hon ska skos, jag ska ha mat, mobil, bredband, bil, transport, bensin. Sen vill man ju såklart kunna tävla lite osv. Så för min del så kostade det ju att vara där nere, vilket jag visste om när jag åkte ner, men tyckte att det var värt det då man får se det som ren träning under en period :)

Men som ni har läst så har Amber inte varit hundra. Hon var hos Staffan Lidbäck innan ja åkte hem på julledighet en vecka. Därefter skulle jag börja sätta igång henne och efter ett par dagar så började bakdelen på Amber att ge sig. Efter ca 10-20 min så fick hon ett jättekonstigt rörelsemönster och höll på att tappa balansen mm. Vi misstänkte korsförlamning eller ev virus eller något..

Pga av detta så övervägde jag länge hur jag skulle göra. Stanna eller inte stanna? Men med arbetsdagar från 7,00 till allt mellan 17-19,00 och ett schema där du inte får göra något med din häst under "arbetstid", så insåg jag att detta skulle gå ut över Amber, och det var inte tanken med att jag skulle åka ner dit. Då var det vi som skulle vara i fokus :)

Om min häst står och är krasslig så vill ja kunna ta ut henne och promenera 10 min vid behov, pyssla om henne eller vad hon är i behov av. Så jag bestämde mig helt enkelt för att åka hem, och här är jag nu :)

Det känns väldigt blandat eftersom jag trivdes med jobbet hur bra som helst! Att jobba långa dagar gör mig absolut ingenting, och att rida Amber efter arbetstid var faktiskt inte jobbigt då hon fortfarande är den roligaste hästen att rida :) <3

Men det var sagt från början att vi skulle vara 2 hästskötare samt 3-4 elever. Under tiden jag var där var vi två elever plus att hästskötarna är ute mkt på tävlingar, vilket man får räkna med. Men att vara två eller fyra istället för sex, som jobbar, med lika mycket jobb, gör rätt stor skillnad.. Plus att träningen var lite sisådär. Lisen och Peder som tränare var helt toppen, känner jätteresultat bara på den korta tiden jag var där. Men i och med att Lisen och Peder är ute och reser en hel del, blev antalet träningar lite därefter också. Och nu drar ju säsongen igång på riktigt snart..

Är det någon som har frågor eller funderingar så är det bara att höra av sig :) Och jag kommer fortsätta blogga, dock kommer det handla om mig, min häst (hästar? ;)), träning, tävling osv på hemmaplan. Nytt bloggnamn kommer inom kort :)



Postat i Allmänt | Comment (6) kommentarer Trackbacks ()

Share |

2012-01-06

Glad häst.

Ingen uppdatering igår heller, slarvigt. Men igår va ja bara arg och irriterad. Ambers blodprover är på vift.. Tror jag. Skulle fått svar dagen efter jag lämnat in dom redan, men de fick ja inte utan blev lovad att de skulle komma dagen därpå. Ringde Löberöd, men dom hade konstigt nog inte fått något. Dom skulle ringa labbet och sedan återkomma. En kvart senare ringer dom tillbaka och säger att det inte finns några prover från hästen Amber på labbet. Dom skulle dubbelkolla igen och återkomma efter lunch. Jag ville ju liksom ha svar så vi visste om de skulle tas nya prover eller ej.. Lunchen gick, ingen som ringde. Ringer Löberöd, tekniskt fel på deras telefon. Inte närmsta biten att sätta sig i bilen och köra en timme enkel väg heller... Försöker o försöker, kopplas inte fram. Tillslut ringer jag nummerupplysningen och kopplas till labbet själv. Växeln stängd, öppnar åter måndag. Ringer Löberöd, äntligen signaler, inget svar, dom har slutat för dagen. Underbart! Eftersom det är röd dag idag så får ja svar på måndag. Antingen så är proverna verkligen borta eller så har dom en färdig analys. Återstår att se..

Amber är i alla fall inte jätteglad åt att bara stå i boxen. Oavsett väder så behöver hon få komma ut o lufta sig lite iaf.. Hade massa kvällshö kvar från gårdagen samt titta inte ens på de nya ja slängde in i morse. Tempade henne, 37,4, så ingen feber. De enda som gick ner va äpplen o morötter :P Hon kunde äta lite hö om ja matade henne oxå..

Så ja bestämde mig iaf för att släppa ut henne en liten stund på dagen när de va så fint väder :) I en lite mindre hage ifall hon skulle sätta världens fart. Någon direkt fart fick hon ju inte upp, men gymnastiserade på rätt bra ändå tycker jag? ;)















Efter en timme i hagen så mumsade hon glatt på sitt hö i boxen :)

För övrigt så har de varit fuuullt upp idag. Emma va sjuk, så har jobbat själv. Ridit några, longerat, gjort i ordning hästar till Lisen o Peder, haft 10 hästar ute i hage, fixat hästar för visning, värmt upp hästar till kunder mm. Stallet va sopat o klart för dagen när klockan va halv sju, det kallar ja fullt upp! :) Så nu lär jag somna gott...

Postat i Allmänt | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

Share |

2012-01-04

Glömde.

Glömde ju faktiskt skriva att jackan är köpt med julklappspengar från mormor o morfar <3 Så man kan ju säga att detta var julklapp från dom ;)

Postat i Allmänt | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

Share |

2012-01-04

Shopping.

Inget nytt om Amber. Hon står i boxen o har tråkigt stackarn :( Har varit ute och promenerat gånger två och fått en ny "lick it" sten :) Förhoppningsvis kommer provsvaren imorgon..



För övrigt så har jag varit ledig idag. Jobbat sen förra måndagen så de behövdes.. Sov till tio typ, upp till stallet och ta ut Amber en sväng o sen åkte ja på en liten roadtrip :) Stannade på Bengts Hästshop och handlade lite... Rearea!

Det blev en Pikeurjacka och en Jacsonmössa, 50%, samt ett Prestige Lädervårdskit. Vad tycks? Jag är grymt nöjd med jackan. Hade ju dock aldrig köpt den för ordinarie pris..



Efter shoppingen bar det av till Torna Hällestad för att hälsa på Sara Molvidsson och Jacob Hellström. Mycket trevligt! Kul o få se hur dom börjat komma i ordning på gården, alla hästar mm :)

Va hemma runt sju, då blev det några varv till i ridhuset för Amber. Pigg och glad. Har svårt att hänga med i hennes tempo :P

Nu sitter ja o kollar lite gammal hästhoppning på svt play. Det får man tydligen inte tillräckligt av här :)



Håll tummarna för att ja får provsvaren imorgon!! Gillar inte ovisshet..

Postat i Allmänt | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

Share |

2012-01-03

Härlig start på nya året.

Sorry för missad uppdatering igår, men har varit fullt upp och mkt tankar o funderingar :)

Härlig start de blev på nya året oxå känner ja. Not! Amber är inte fräsch och står på box tills vi vet vad det är med henne. Endast promenad för hennes del. Tagit blodprover och skickat på analys. Får se om de visar något knasigt.. Misstänker korsförlamning, virus som satt sig på nervsystemet eller nåt.

Vet inte om Amber håller på o bädda för natten? Har iaf byggt en stor kudde i boxen..



Annars rullar allt på. Är mkt longering av hästar som ska sättas igång :)

Uppradade, från höger: HM Arctic Aurora Borealis (Arctic) , Sibon, HM Cash In (Danny) , Flip's Little Sparrow (Sparven), Augustinus (Agge), Mainroad (Merra)


Avslutar med en bild på finaste Skrållan <3



Imorgon är jag ledig och ska ta en tur till Torna Hällestad och hälsa på Jacob Hellström och Sara Molvidsson :)

Postat i Allmänt | Comment (3) kommentarer Trackbacks ()

Share |

2012-01-01

Fel.

Vilka ja ska tävla för detta året ska de ju så klart vara... :)

Postat i Allmänt | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

Share |

2012-01-01

2012

Nytt år nu alltså! Har bestämt mig för vilken klubb ja ska tävla nästa år. Blir Vänersborgs Ryttarförening :)

http://www.vanersborgsryttarforening.com/


Ser fram emot det kommande tävlingsåret! :)

För övrigt har dagen varit lugn. Longerat lite tokiga hästar samt rastat några lösa i ridhuset. Dags att sätta igång allihop nu. Spännande.. :)

Inatt kom Malin tillbaka med Arctic, Sibon och Danny, så nu är alla hästar hemma igen :) Tanken var att dom skulle gått i hage idag, men eftersom vädret varit skit var det alltså dom som fick strosa runt i ridhuset en stund var :)

Även ridit Amber nu på eftermiddagen, knasigt nog så känns hon inte fräsch :( Så ska be Lisen kolla på henne imorrn, annars får de blir mer vila eller helt enkelt boka ny tid för koll.. Så tråkigt nu när hon vilat tre veckor och vi var laddade för att köra igång o börja träna ordentligt! Har bokat träning för Peter Markne den 12 och allt :( Jaja, inte mycket att göra åt just nu. Årets mål är att kvala the Tour of Amateurs i Falsterbo i år igen, och det lyckades vi med förra året när vi börja kvala i slutet på april :) I höst hoppas ja även de blir 135 cm debut med Skrållan!

Nu är det sovdags. Emma drar till Jägersro med en av hästarna imorrn bitti, så ja blir själv hela morgonen imorrn igen.. Jaja :)

Postat i Allmänt | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

Share |